Nádoba
Z Multimediaexpo.cz
(Rozdíly mezi verzemi)
m (1 revizi) |
m (1 revizi) |
Aktuální verze z 18. 7. 2013, 16:11
Nádoba je obecné označení pro duté těleso, používané pro uchovávání kapalin, plynů a sypkých látek. Nádoba může být otevřená (například vědro nebo káď) nebo uzavřená (parní kotel). Sada nádob používaných při přípravě a konzumaci jídla se nazývá nádobí.
Obsah |
Typy nádob
Otevřené
- bečka
- cisterna
- díže
- džbán
- džber
- hrnec
- káď
- kbelík
- konev
- koryto
- kotel
- koš
- mísa
- okřín
- pánev
- patera
- pekáč
- pohár
- popelnice
- putna
- silo
- sklenice
- stírka
- šálek
- štoudev
- talíř
- vana
- vědro
- vodojem
Uzaviratelné
Uzavřené (tlakové)
Náklady na energie a provoz naší encyklopedie prudce vzrostly. Potřebujeme vaši podporu... Kolik ?? To je na Vás. Náš FIO účet — 2500575897 / 2010 |
---|
Informace o článku.
Článek je převzat z Wikipedie, otevřené encyklopedie, do které přispívají dobrovolníci z celého světa. |