Grilovací koření
Z Multimediaexpo.cz
Grilovací koření je kořenící směs sloužící k dokořenění pokrmů. Složení grilovacího koření je různorodé a jeho chuť se pohybuje od ostřejší, kdy v něm nalezneme kardamon, hřebíček, skořici, muškátový květ, kmín, muškátový oříšek, pepř a hlavně pak pálivá červená paprika a česnek. Jemnější grilovací koření naopak neobsahuje téměř žádný pepř a pálivá paprika bývá nahrazena sladkou. Barva směsi se pohybuje od světle hnědé až po červenou (záleží na výrobci). V kuchyni se používá do marinád nebo k rychlému okořenění masa určeného k pečení či grilování.
Náklady na energie a provoz naší encyklopedie prudce vzrostly. Potřebujeme vaši podporu... Kolik ?? To je na Vás. Náš FIO účet — 2500575897 / 2010 |
---|
Informace o článku.
Článek je převzat z Wikipedie, otevřené encyklopedie, do které přispívají dobrovolníci z celého světa. |