Pavel Kalač
Z Multimediaexpo.cz
Prof. Ing. Pavel Kalač, CSc., (* 24. června 1943 Nový Knín) je jeden z předních českých odborníků v oblasti potravinářské a zemědělské chemie. V současné době přednáší kurzy z tohoto oboru na katedře chemie na Zemědělské fakultě Jihočeské univerzity. Krom vědeckého bádání věnuje hodně času také popularizaci vědeckých poznatků svého oboru.
Obsah |
Speciální vědecké zaměření
- chemie silážování pícnin
- těžké kovy v houbách
- přirozené škodlivé složky krmiv a potravin
- biogenní aminy a polyaminy v potravinách a krmivech
- funkční potraviny
Knihy
- Polychlorované dibenzo-p-dioxiny a dibenzofurany v životním prostředí (Praha 1995), ISBN 80-85645-01-7
- Přirozené škodlivé látky v rostlinných krmivech (spoluautor V. Míka, Praha 1997)
- Funkční potraviny - kroky ke zdraví (České Budějovice 2003), ISBN 80-7322-029-6
- Houby - víme co jíme? (České Budějovice 2008), ISBN 978-80-7322-112-6
Články
- Hemolytické účinky brukvovitých plodin na srnčí zvěř - externí odkaz
Externí zdroje
Náklady na energie a provoz naší encyklopedie prudce vzrostly. Potřebujeme vaši podporu... Kolik ?? To je na Vás. Náš FIO účet — 2500575897 / 2010 |
---|
Informace o článku.
Článek je převzat z Wikipedie, otevřené encyklopedie, do které přispívají dobrovolníci z celého světa. |