Potravinářství
Z Multimediaexpo.cz
Potravinářství je průmyslový i zemědělský (výrobní) obor, který se zabývá zpracováním živočišných a nebo rostlinných surovin za účelem výroby potravin. Produkované potraviny lze rozdělit do několika základních kategorií:
- Masný průmysl (a to včetně drůběžářství)
- Mlékárenský a tukový průmysl
- Zpracování obilovín a výroba pečiva (kupř. mlýnský průmysl, pekárenství a cukrárenství)
- Konzervárenství
- Zpracování zeleniny
- Výroba nápojů (kupř. lihovarnictví, pivovarnictví, vinařství apod.)
Produkce potravin lze rozdělit podle stádia výroby do několika částí:
- Příjem a kontrola kvality suroviny
- Základní zpracování suroviny, příp. uskladnění
- Výroba produktů, příp. meziproduktů
- Balení a skladování
- Expedice
Během celého procesu výroby, který byl výše popsán je nutná laboratorní kontrola kvality a zajištění zdravoní nezávadnosti výsledného produktu.
Náklady na energie a provoz naší encyklopedie prudce vzrostly. Potřebujeme vaši podporu... Kolik ?? To je na Vás. Náš FIO účet — 2500575897 / 2010 |
---|
Informace o článku.
Článek je převzat z Wikipedie, otevřené encyklopedie, do které přispívají dobrovolníci z celého světa. |