Mouka
Z Multimediaexpo.cz
(Rozdíly mezi verzemi)
m (Nahrazení textu) |
m (1 revizi) |
Verze z 25. 7. 2013, 12:17
Mouka je v podstatě rozmělněná vnitřní část obilného zrna (obilky) s menším podílem otrubnatých částic. Používá se zejména pro výrobu jídel. V obchodní síti se pšeničná mouka (nejběžnější typ) běžně prodává ve třech druzích rozlišených podle tloušťky zrn:
- hladká (nejjemnější zrnka)
- polohrubá
- hrubá (největší zrnka).
|
Náklady na energie a provoz naší encyklopedie prudce vzrostly. Potřebujeme vaši podporu... Kolik ?? To je na Vás. Náš FIO účet — 2500575897 / 2010 |
---|
Informace o článku.
Článek je převzat z Wikipedie, otevřené encyklopedie, do které přispívají dobrovolníci z celého světa. |