Cukr
Z Multimediaexpo.cz
Cukr může být:
- Sacharóza, látka, kterou obvykle sladíme potraviny.
- Glukóza, hroznový cukr
- Fruktóza, ovocný cukr
- Sacharidy, skupina chemikálií s podobnými vlastnostmi
- Invertní cukr, potravinářské sladidlo
- příjmení osob
- Josef Cukr (1917) - český katolický kněz
Související články
- cukrovar
- cukrářství
- cukrovka
- cukrovarnictví
- cukrová třtina
- cukrová řepa
- cukrovinka
- Cukrák, kopec (viz též Homole)
- kostkový cukr
Tato stránka je rozcestník, tedy místo s více odkazy na různé články, které by jinak měly stejný nebo velmi silně podobný název. Jestliže vás sem dovedl odkaz, který by měl správně směřovat na specifický význam tohoto pojmu, můžete Multimediaexpo.cz pomoci tím, že se vrátíte na odkazující stránku a tamní odkaz opravíte takovým způsobem, aby vedl přímo na odpovídající článek.
Náklady na energie a provoz naší encyklopedie prudce vzrostly. Potřebujeme vaši podporu... Kolik ?? To je na Vás. Náš FIO účet — 2500575897 / 2010 |
---|
Informace o článku.
Článek je převzat z Wikipedie, otevřené encyklopedie, do které přispívají dobrovolníci z celého světa. |