Ovocnářství
Z Multimediaexpo.cz
Ovocnářství, cizím slovem pomologie, je obor zahradnictví zabývající se studiem rostlin, jejichž plody se nazývají ovoce. Ovoce bývá použito nejčastěji jako potravina, ale může být použito také jako dekorace, někdy i jako přírodní léčivo. Člověk zabývající se ovocnářstvím se nazývá ovocnář.
Obsah |
Příklady ovocných dřevin
- Anacardium occidentale
- Ananasovník chocholatý
- Annona cherimola
- Artocarpus odoratissimus
- Averrhoa bilimbi
- Averrhoa carambola
- Chlebovník obecný
- Jabloň
- Jeřáboplodec
- Josta
- Kdouloň obecná
- Kokosovník ořechoplodý
- Kvajáva
- Mandloň obecná
- Meruňka obecná
- Réva vinná
- Slivoň švestka
- Srstka angrešt
- Višeň obecná
Příbuzné stránky
Literatura
- Judr Fr. Zelený, Jaroslav Rachota: Stručné pokyny pro ovocnáře, Konice, 1934,
- Otto Boček: Intenzivní ovocnářství, vydalo nakladatelství Státní zemědělské nakladatelství Praha v roce 1953,
- J. V. Bělochonov: Ovocnářství, vydalo nakladatelství Státní zemědělské nakladatelství Praha v roce 1953,
- Jan Blažek: Tržní ovocnářství, vydalo nakladatelství Státní zemědělské nakladatelství Praha v roce 1983,
Externí odkazy
- Historie a tradice ovocnářství v českých zemích – Mendelova zemědělská a lesnická univerzita v Brně (formát PDF)
Náklady na energie a provoz naší encyklopedie prudce vzrostly. Potřebujeme vaši podporu... Kolik ?? To je na Vás. Náš FIO účet — 2500575897 / 2010 |
---|
Informace o článku.
Článek je převzat z Wikipedie, otevřené encyklopedie, do které přispívají dobrovolníci z celého světa. |