Sinigrin
Z Multimediaexpo.cz
Sinigrin je glukosinolát nalézající se v částech některých rostlin z čeledi brukvovitých (Brassicaceae). Je nepřímo zodpovědný za charakteristicky pálivou chuť těchto plodin. Sám o sobě nemá nikterak silné aroma, ovšem dojde- li k narušení buněčné struktury pletiv klíčových orgánů rostliny (hořčičná semínka, oddenek wasabi…), reaguje s enzymem myrozinázou a hydrolyzuje se za vzniku alkylových silic(isothiokyanáty).
Součtový vzorec: C10H16KNO9S2
Náklady na energie a provoz naší encyklopedie prudce vzrostly. Potřebujeme vaši podporu... Kolik ?? To je na Vás. Náš FIO účet — 2500575897 / 2010 |
---|
Informace o článku.
Článek je převzat z Wikipedie, otevřené encyklopedie, do které přispívají dobrovolníci z celého světa. |