Hořčice

Z Multimediaexpo.cz

Verze z 27. 5. 2014, 13:26; Ivan Drago (diskuse | příspěvky)
(rozdíl) ← Starší verze | zobrazit aktuální verzi (rozdíl) | Novější verze → (rozdíl)
Horčice rozetřená na chlebu.

Hořčice je dochucovací přípravek v podobě husté žluté nebo žlutohnědé pasty vyrobené z mletých hořčičných semínek smíchaných s vodou, octem, solí, cukrem, mletým kořením, olejem nebo jinou kapalinou. Může být přibarvená kurkumou. Má ostrou, mírně až silně pálivou chuť. Většinou je konzervována kyselinou benzoovou, která je však podezřelá z rakovinotvornosti.

První hořčici (tehdy ještě v mleté podobě) používali starověcí Řekové a Římané.[1]

Různé druhy hořčice

Reference

  1. PARYSOVÁ, Dagmar. HOŘČICE - PIKANTNÍ POMOCNICE [online]. Femina.cz, [cit. 2008-08-24]. Dostupné online.  


Commons nabízí fotografie, obrázky a videa k tématu
Hořčice