Hořčice
Z Multimediaexpo.cz
Verze z 27. 5. 2014, 13:26; Ivan Drago (diskuse | příspěvky)
Hořčice je dochucovací přípravek v podobě husté žluté nebo žlutohnědé pasty vyrobené z mletých hořčičných semínek smíchaných s vodou, octem, solí, cukrem, mletým kořením, olejem nebo jinou kapalinou. Může být přibarvená kurkumou. Má ostrou, mírně až silně pálivou chuť. Většinou je konzervována kyselinou benzoovou, která je však podezřelá z rakovinotvornosti.
První hořčici (tehdy ještě v mleté podobě) používali starověcí Řekové a Římané.[1]
Různé druhy hořčice
Obyčejná hořčice přibarvená kurkumou. |
|||
Francouzská dijonská hořčice. |
Reference
- ↑ PARYSOVÁ, Dagmar. HOŘČICE - PIKANTNÍ POMOCNICE [online]. Femina.cz, [cit. 2008-08-24]. Dostupné online.
|
Náklady na energie a provoz naší encyklopedie prudce vzrostly. Potřebujeme vaši podporu... Kolik ?? To je na Vás. Náš FIO účet — 2500575897 / 2010 |
---|
Informace o článku.
Článek je převzat z Wikipedie, otevřené encyklopedie, do které přispívají dobrovolníci z celého světa. |